sobota 27. augusta 2016

Základné druhy zeleniny

Väčšina polievok obsahuje zeleninu vrátane aspoň jedného druhu cibuľovín. Ak je to len možné používajte čerstvú zeleninu. Starostlivo ju očistite alebo umyte, aby ste odstránili nečistoty a škodliviny.
Zemiaky s nimi bude polievka sýtejšia.
Huby či už pestované, alebo divorastúce – všetky dodávajú polievke chuť a vlákninu.
Rajčiny z nich pripravte pretlak a pridajte do polievky, získa lepšiu farbu i chuť.
Pór pred použitím ho dôkladne umyte, aby ste z neho odstránili všetku nečistotu.
Mrkva mladá alebo karotka – je sladšia.
Zeler stopky pred použitím ošúpte, tak odstránite tuhé vlákna.
Cibuľa jemne nakrájaná dáva každej polievke dobrý základ.
Paprika žltá a červená paprika bývajú sladšie ako zelená.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára