utorok 16. augusta 2016

Marinovaný jelení chrbát

zväzok polievkovej zeleniny, 1/2 l červeného vína, 2 cibule, 1 bobkový list, 6 bobuliek borievky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 kg jelenieho chrbta, 200 g slaniny a lyžička soli, 4 lyžice oleja, 1/4 l smotany, 1 krajec čierneho chleba, 2 lyžice ríbezľového lekváru
Zeleninu a cibuľu nakrájame na kocky. Povaríme 10 minút s červeným vínom, bobkovým listom, borievkami, mletým čiernym korením a dáme vychladnúť. Jelení chrbát prešpikujeme slaninou a naložíme do pripravenej marinády. Dva dni ponecháme v chlade a obraciame. Mäso posolíme a preložíme na pekáč. Olej zohrejeme na vysokú teplotu a mäso ním prelejeme. Pekáč vložíme do rúry a postupne pridávame zeleninu a marinádu. Upečené mäso vyberieme, zeleninu a výpek prepasírujeme cez sitko. Pridáme smotanu, nadrobený chlieb a ríbezľový lekvár. Krátko prevaríme, ochutíme a cez sitko nalejeme do misy na omáčku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára