streda 17. augusta 2016

Poľská omáčka

40 g masla, 40 g hladkej múky, lyžica rajčiakového pretlaku, 20 g cibule, 20 g cukru, 20 g perníka, 20 g mandlí, 20 g hrozienok, 40 g sušených sliviek, 20 g ríbezľového lekváru, ½ dl červeného vína, voda, citrónová šťava, škorica, klinček, soľ
Z masla a múky pripravíme zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, popražíme, zalejeme vývarom z kostí, pridáme rajčiakový pretlak, postrúhaný perník, cukor a rozvaríme. Potom pridáme olúpané posekané mandle a hrozienka, pokrájané sušené slivky, ríbezľový lekvár, trochu soli, vývar zo škorice a klinčeka, povaríme a nakoniec pridáme citrónovú šťavu a víno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára