utorok 16. augusta 2016

Parené buchty

½ kg hrubej múky, 20 g droždia, 20 g cukru, soľ, vajce, mlieko, 150 g slivkového lekváru, 100 g masti, 80 g maku, 100 g práškového cukru
Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, vajce, soľ, cukor a vypracujeme redšie cesto ako na buchty. Na teplom mieste ho necháme vykysnúť, vykysnuté dáme na pomúčený lopár, vyvaľkáme, pokrájame na 16 rovnakých štvorcov a naplníme lekvárom. Cesto dobre spojíme a necháme znova nakysnúť. Nakysnuté dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme 5 minút. Uvarené popicháme vidličkou, pomastíme a posypeme zomletým makom a cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára