utorok 30. augusta 2016

Krehké snehové vločky

400 g hladkej múky., 50 g pieskového cukru., 3 vajcia., 4 lyžice mlieka., olej na smaženie., práškový cukor.,
Múku, cukor, mlieko a vajcia trite tak dlho , kým cesto nedrží pohromade. Urobte guľu, zabaľte do fólie a uložte v chlade na 2 hodiny. Cesto rozdeľte na polovicu, jednu nechajte v chlade a druhú rozdeľte na 1 dielikov. Na pomúčenom lopári rozvaľkajte pomúčeným váľkom kúsky placky a priemerom 13,5 cm. Placky nechajte ležať odkryté, kým povrch obschne. Každú placku potom preložte na polovicu obschnutou stranou k sebe. Ostrým nožom, alebo tvorítkami vykajujte vzory na okrajoch cesta. Dôležité je nechať cesto poriadne obschnúť pred vykrajovaním, inak by neboli tvary vločiek pekné. Rozbaľte a nechajte ležať pri izbovej teplote. Medzitým spracujte rovnakým spôsobom zvyšné cesto. Do rozohriatehé oleja opatrne vložte podľa možnosti 3 alebo 4 snehové vločky a smažte asi 1,5 minúty, alebo kým nie sú osmažené do zlatista. Na papierovej servítke nechate odkvapkať a vychladnúť. Uschovajte v uzavretej nádobe. Tesne pred podávaním môžete vločky pocukrovať. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára