Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, žĺtok, uvarené a pretlačené zemiaky, posekané škvarky, soľ, korenie a vypracujeme cesto ako na buchty. Na teplom mieste ho necháme nakysnúť, potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a okrúhlou formou vypichujeme krúžky, ktoré pečieme na horúcej masti z oboch strán.
utorok 16. augusta 2016
Škvarkové posúchy
300 g polohrubej múky, 150 g zemiakov, 20 g droždia, mlieko, žĺtok, soľ, 200 g škvariek, mleté čierne korenie, 120 g masti
Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, žĺtok, uvarené a pretlačené zemiaky, posekané škvarky, soľ, korenie a vypracujeme cesto ako na buchty. Na teplom mieste ho necháme nakysnúť, potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a okrúhlou formou vypichujeme krúžky, ktoré pečieme na horúcej masti z oboch strán.
Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, žĺtok, uvarené a pretlačené zemiaky, posekané škvarky, soľ, korenie a vypracujeme cesto ako na buchty. Na teplom mieste ho necháme nakysnúť, potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a okrúhlou formou vypichujeme krúžky, ktoré pečieme na horúcej masti z oboch strán.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára