utorok 16. augusta 2016

Kysnutý kapustový závin

400 g hrubej múky, 20 g droždia, žĺtok, soľ, 40 g cukru, 40 g masti, mlieko
Plnka: 1 kg hlávkovej kapusty, 100 g masti, 100 g kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie
Do múky pridáme droždie rozmiešame s cukrom, vlažné mlieko, žĺtok, soľ a maslo. Urobíme cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté dáme na pomúčený lopár, vyvaľkáme do obdĺžnika a naplníme kapustou. Stočíme, dáme na vymastený plech, necháme vykysnúť, potrieme rozpustenou masťou a upečieme.
Plnka: Na masť dáme cukor a upražíme ho na karamel. Potom pridáme postrúhanú kapustu, soľ, korenie a zakryté dusíme. Plníme vychladnutou plnkou. Namiesto kapusty cesto môžeme naplniť aj surovými postrúhanými jablkami a posypať škoricou a cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára