Knedlíčky – cibuľa., 20 g ságy vita., 200 g nahrubo pomletých obilnín (napríklad ovos, pšenica a pod.)., 2 dcl zeleninového vývaru., pažítka., petržlenová vňať., žĺtok., morská soľ., biele mleté korenie.,
Karfiol očistíme, umyjeme hlúbky vykrojíme a rozoberieme ho na ružičky. Očistenú a umytú mrkvu nakrájame na tenké kolieska. Šalotku ošúpeme, nakrájame na kocky a na horúcej ságe vita opražíme dosklovita. Potom k nej pridáme cibuľku, mrkvu, karfiolové ružičky a krátko podusíme. Zalejeme vývarom a bielym vínom a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme 15 – 20 minút. Na ságe vita orestujeme nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme pomleté obilniny a krátko podusíme. Potom zalejeme 2 dl vývaru a prikryté necháme 15 – 20 minút napučať. Do vychladnutej obilninovej masy vmiešame posekanú pažítku, petržlenovú vňať a žĺtok. Osolíme a okoreníme. Potom 2 lyžicami z masy formujeme knedličky, vkladáme ich do osolenej vriacej vody a asi 10 minút necháme spariť. Časť karfiolových ružičiek a koliesok z mrkvy vyberieme a dáme odkvapkať. Zvyšnú zeleninu v polievke roztlačíme na kašu (rozmixujeme). Žl´tok a smotanu rozhabarkujeme a za stáleho miešania ňou polievku zahustíme. Vložíme karfiolové ružičky, kolieska mrkvy a obilninové knedličky. Polievku zdobíme posekaným koriandrom a petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára